Zelfs Lady Gaga heeft weinig fans op Facebook

27 september 2011 om 07:31 door PIM Redactie

Zelfs Lady Gaga heeft weinig fans op Facebook

 
div class='posterous_autopost'>

Er wordt heel veel onderzoek gedaan naar social networks en de mate waarin fans interacteren met merken. De uitkomsten van een aantal van deze onderzoeken hebben we kort op een rij gezet.

Volgens het bureau Market Sentinel hoeven de meeste Facebook-fans niet zo nodig te interacteren op een Facebookpagina. De onderzoekers keken naar de grootste beroemdheden op Facebook, en telden hoeveel fans ‘echte’ fans waren, dat wil zeggen fans die meer dan gemiddeld reageerden op postings.

Bijvoorbeeld rapper Eminem, hij heeft meer dan 41 miljoen fans op Facebook. Lady Gaga heeft meer dan 39 miljoen. Maar het aantal ‘kernfans’ telt respectievelijk 575 en 1231 (een aandeel van respectievelijk 0,001 procent en 0,003 procent). Als beroemdheden zo weinig engagement weten te bewerkstelligen, hoe is het dan gesteld met merken?

Ander onderzoek: van alle Amerikaanse consumenten die een merk/bedrijf volgen via social media, wil 80 procent dat het liefst via Facebook doen. Aldus onderzoek van HubSpot, Edison Research en Arbitron.
Hubspot adviseert marketeers dan ook hun weblogs te verbinden met Facebook voor automatische updates, en gebruik te maken van de Facebook Insights tool bij de analysevan content en segmentatie van Facebookfans.

Voetbal
Hoe zit het met sport op Twitter? De basketballers van The Lakers zijn erg populair onder twitterende sportliefhebbers. Zo vond Braveheart Sports. Hun account telt 2,1 miljoen volgers. Alleen Real Madrid heeft meer volgers wereldwijd: 2,3 miljoen.

Amerikanen besteden, als ze online zijn, de meeste tijd aan social networks en blogs. Een kwart van de internettijd wordt hieraan besteed. Aldus Nielsen. Facebook spant de kroon: in mei 2011 werden 53 miljard minuten gespendeerd aan dit social network. 40 procent van de social media-gebruikers gebruikt hiervoor trouwens de smartphone. Met name 55-plussers zijn verantwoordelijk voor de grootste groei van social media-gebruik op de msartphone.

(via Marketingcharts)

Andere trendrapporten

Ontvang onze laatste events en insights in je mailbox