Wat is de Toekomst van Social Media?

2 november 2011 om 10:26 door PIM Redactie

Wat is de Toekomst van Social Media?

6077445083_8d2c3457fa_b
Een vraag waar ik ik de laatste tijd erg mee bezig ben is 'Wat is de Toekomst van Social Media? Dit komt omdat ik voor het laatste jaar op 3 punten een stagnatie zie. Er gebeuren weinig nieuwe zaken en iedereen is 'social media guru', de term social media dekt de lading niet meer (wat is er zo social aan die media?) en social media is "mainstream" geworden. Niks mis mee uiteraard maar daarmee is de vraag wel gerechtvaardig What's Next? Op het prima blog www.businessinsider.com hebben ze de vraag Wat is de toekomst van social media ook gesteld aan een aantal deskundigen Hieronder wat quotes over de toekomst van social media die mij op een positieve manier opvielen "De toekomst van social media is ... "De toekomst van sociale media is ... geworteld in het verleden! We hebben altijd al sociaal gehad. "De toekomst van sociale media is de kern van een massale verschuiving online van een zoek-en content-gebaseerde wereld naar een sociaal, mensen-gebaseerde wereld. Social media zal naadloos worden ingebouwd in onze alledaagse ervaringen, "De toekomst van sociale media is de toekomst van de wereldwijde communicatie. Als het meest productieve communicatiemedium aller tijden Sociale netwerken moeten begrijpen waar ik ben, waar mijn vrienden zijn, en hoe de verschillende verbindingen relevant worden op verschillende tijdstippen. Social networking moet push worden push in plaats van pull " De toekomst van sociale media ... is dat de sociale interactie zo alomtegenwoordig is in alles wat we doen, dat we stoppen met het gebruik van de term 'sociale media' "De toekomst van social media is ... een integraal onderdeel van de televisie. "De toekomst van social media is ...
Alomtegenwoordig. Het wordt gebakken in alles wat we gebruiken, van desktop software, mobiel en het web, de thermostaat en de telefoon in onze hotelkamer.
"De toekomst van de sociale media is ... zich van passief achterover te leunen en te kijken wat andere mensen doen steeds meer zelf actief aan de slag gaan Social media zal de belangrijkste motor worden van nieuwe ontdekkingen en geeft ons de mogelijkheid om het signaal te vinden binnen de ruis. Post-modern nieuws te lezen gaat worden over minder consumeren Read more: http://www.businessinsider.com/future-of-social-media-2011-11#mike-davidson-ceo-of-newsvine-8#ixzz1cXLEQsT5 .Wat is jullie mening? Ik denk dat social media in de toekomst overal is (net als nu de TV) en dat het wezenlijk onze manier van denken en handelen gaat beinvloeden. Omdat het niet meer gaat om de product of dienst maar om de mens. Service als marketing gaat een ontzettend belangrijk model worden ook al omdat we zien dat andere modellen niet meer werken. Want zoals Gandhi al wist "De aarde is groot genoeg voor ieders behoefte maar niet voor ieders hebzucht' en met 7 miljard mensen en een banken en euro crisis  zijn termen als hebzucht en winstoptimalisatie ouderwetse termen geworden en is social media en transparantie een deel van de eventuele oplossing. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening!

Andere trendrapporten

Ontvang onze laatste events en insights in je mailbox