DLL innovatieve gastheer strategiesessie 14 april

8 april 2015 om 14:23 door PIM Redactie

DLL innovatieve gastheer strategiesessie 14 april

Ieder jaar publiceert het Platform Innovatie in Marketing een trendrapport. Nieuw dit jaar is een aansluitende strategiesessie ‘Van trend naar concept'. Een intiem event waarbij een select gezelschap met elkaar samenwerkt om de trends uit het trendrapport te vertalen naar op maat sneden concepten. De host voor het event is financiële dienstverlener DLL (voorheen De Lage Landen), in aanloop naar het event op 14 april spraken we met Pascal van Hombergh, marketeer bij DLL en bestuurslid bij PIM.

Wat doet DLL?
"DLL is een financiële dienstverlener. we bieden leasing en factoring voor bedrijven en leningen voor consumenten. We werken wereldwijd in 36 landen en ons hoofdkantoor staat in Eindhoven."

Hoe is DLL innovatief?
"Innovatie is voor ons erg belangrijk. We zijn continu op zoek naar nog meer toegevoegde waarde voor onze klanten. Dit kan betekenen dat we flexibiliteit toevoegen aan onze producten, maar liever nog richten we ons op innovatie die verder gaat dan alleen de financiering. Zo helpen we bijvoorbeeld transportondernemers bij het verbeteren van hun rentabiliteit door met informatie uit hun boordcomputers te adviseren over de rijstijl van chauffeurs maar ook over de inzet van hun vrachtwagens. Een mooi voorbeeld van hoe we onze pay off 'See what counts' concrete invulling geven. In zo’n project werken we nauw samen met onze klanten, zodat de innovatie echt waarde toevoegt voor hen. Deze vorm van co-making wordt erg gewaardeerd."

Waarom draagt DLL bij aan aanstaande strategiesessie?
"DLL wil graag gastheer van deze strategiesessie zijn omdat trends ons enorm inspireren en ze ons helpen beter te begrijpen wat klanten drijft. We zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe mogelijkheden. Inzicht in trends helpt ons om te werken aan continue verbetering en onszelf als bedrijf te blijven ontwikkelen. Enkele trends zijn voor ons erg belangrijk om op in te spelen, bijvoorbeeld de trend 'Van bezit naar gebruik’ die al een tijd gaande is in de evolutie naar een circulaire economie. We noemen dit Life Cycle Asset Management. We komen hiermee tegemoet aan de wensen van onze klanten (bijv. door renovatie en hergebruik van bestaande bedrijfsmiddelen) en we leveren een bijdrage aan een meer duurzame economie. Ook digitalisering, robotisering en Internet of Things zijn trends waar we kansen in zien. We gaan met een aantal collega’s van DLL dan ook actief meedoen aan de workshop die Aljan en Stefan verzorgen op 14 april aanstaande."

Andere trendrapporten

Ontvang onze laatste events en insights in je mailbox